Első receptnek nem ezt az ételt szerettem volna, hanem valami igazán epres finomságot, de mivel hétvégén esküvőre vagyunk hivatalosak, nem volt időm kisütni valami nagyon epreset. Pedig már terem az eper a kertemben!
Ettől függetlenül egy igenis nagy tavaszi finomságot hoztam, ami egy egyszerű, finom főétel. A receptet a Nők Lapja Konyha májusi számából lestem el, kicsit változtattam rajta, de csak nagyon szeretjük a borsot. 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg vaj
- 25 dkg póréhagyma
- 30 dkg újburgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 50 dkg penne tészta
Elkészítés:
A tésztának tegyünk oda egy nagy fazékban vizet forrni.
A csirkemellet megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd 1 evőkanál olívaolajon készre sütjük. Kicsit meg is pirítjuk a külsejét. Ha szükséges, a kisült levet öntsük le róla, mert nem párolódnia kell. Félretesszük, de melegen tartjuk.
A póréhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Az újburgonyát is megtisztítjuk, majd nagyon apró kockákra vágjuk. Egy kis lábasban felhevítjük a vajat 1 evőkanál olívaolajjal, majd 20 dkg póréhagymát beletesszük és elkezdjük pirítani. Mikor már kissé összeesett a hagyma, hozzáadjuk a burgonyát is. Addig pirítjuk, míg majdnem elpárolódik róla az összes lé, ekkor hozzáöntjük a főzőtejszínt és addig főzzük, míg megpuhul a burgonya. Érdemes egy fedőt tenni rá, hogy ne párologjon el túl sok a levéből. Időnként keverjük meg. Ha puha a burgonya, botmixerrel pürésítsük, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük félre, de tartsuk ezt is melegen.
A felforrt vizet sózzuk meg, majd a tésztát főzzük benne készre. Szűrjük le és tálalhatunk.
Két tálalási módot is mondok. Az egyik, ahogy én is tálaltam: egy adat tésztát teszünk a tányérra, meglocsoljuk a szósszal, majd a húsból is halmozunk rá, végül a megmaradt 5 dkg póréhagymából szórunk a tetejére.
Vagy a tésztát összekeverjük a szósszal, tányérra szedünk belőle egy adagot, a húst a tetejére halmozzuk, majd végül itt is megszórjuk a félretett póréhagymával.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai