Zsuzsi finomságai

  • Kezdőlap
  • Tartalomjegyzék
  • Kapcsolat

Stefánia szelet vajas tésztába bújtatva

2017-04-24 by

 

Tudom, hogy mostanában csendben voltam, és ez így is lesz még egy ideig. Hiszen 28 nap múlva megérkezik Bence baba a mi a kis családunkba. De most hoztam egy tökéletes vasárnapi ebéd ötletet, mely mutatós és finom. Mindenki a saját ízlése szerint készítheti el, de azért megadom az én fasírtom receptjét is 🙂

Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 500 g vajas tészta
  • 6 tojás
  • 1 tojás a kenéshez

Fasírthoz:

  • 1 kg sertés darált hús (comb, lapocka)
  • 3 szelet kenyér (a héját el lehet távolítani, Én rajta hagytam)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors (fekete és fehér)
  • ízlés szerint pirospaprika
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa (csak egy kevés)
  • ízlés szerint fokhagyma (elhagyható)

Elkészítés:

A vajas tésztát, ha fagyasztott, akkor kiolvasztjuk. A 6 tojást keményre főzzük, megpucoljuk. A fasírtot elkészítjük az itt leírtak szerint. A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk. Én már alapból a sütőpapíron nyújtottam a tésztát, így egyszerűen csak bele kellett csúsztatnom a tepsibe a kész ételt 🙂

Szóval a vajas tésztát kinyújtjuk vékonyra, itt mindenki kedve szerint, én a sütőpapír méretére nyújtottam ki. Érdemes kicsit lisztezni a papírt, hogy ne ragadjon le a tészta. Ha kész, akkor a közepére kenjük a fasírt háromnegyed részét, majd a tojásokat a közepére helyezzük. A maradék húst a tojások tetejére halmozzuk, majd a tésztát levőt is a tojásokra hajtjuk és formázzuk.

A tészta széleit bevagdossuk, de akár egyben is hagyhatjuk, de így mutatósabb. A húsra ráhajtjuk, majd egy felvert tojással megkenjük, a tepsibe tesszük, és az előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta szép színt kap. Én 180 fokon kb. 1 és fél órát sütöttem. Így tökéletesen átsült a hús és a tészta is szép színt kapott.

Melegen burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Posted in: Főételek, Sertésételek Tagged: darált hús, kenyér, tojás, vajas tészta

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó! Zsuzsi vagyok, a honlap írója. Jelenleg egy nagyon boldog életszakaszban vagyok, a kisfiammal vagyok itthon, ezért kevesebb receptet tudok hozni. De kérlek, hogy nézz be hozzám minden nap, mert nem tudhatod, mikor leplek meg egy újabb finomsággal :) Sőt mostantól lesznek, korra bontva babáknak is finomságok. Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran! Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategóriák

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió eper fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Archívum

Szerződi jogvédelem

A weboldalon található írások és fotók saját termékeim, melyekre a szerzői jogvédelemről szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Engedélyem nélküli felhasználásuk jogi következményt von maga után.

Oldalak

  • Kapcsolat
  • Lépésről lépésre, avagy mit értem el eddig
  • Tartalomjegyzék
  • Ti készítettétek, Tőlem :)
  • Újságba bekerült receptjeim
Blogokról. Neked.

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Bloggerek Világa

http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/

Copyright © 2023 Zsuzsi finomságai.

Delicious WordPress Theme by themehall.com