Zsuzsi finomságai

  • Kezdőlap
  • Tartalomjegyzék
  • Kapcsolat

Almás kuglóf

2017.10.12. by

Pár hónap kihagyás után, újra egy friss recept! 🙂 Nem volt könnyű feltölteni, technikai hiba adódott, de végre itt vagyok. Hétvégén sütöttem, mert vendégek jöttek hozzánk, megnézni a kisfiunkat, Bencét. Egy gyors, de azért mutatós süteményt szerettem volna készíteni. Így esett a választásom erre a receptre, mely itt található eredetiben.

Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg mazsola (elhagyható)
  • 10 dkg durvára darabolt dió (elhagyható)

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kuglóf formát pedig vajazzuk és lisztezzük ki.

Az almákat megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. Citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. A vajat a mikróban kicsit megolvasztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, de ha robotgéppel dolgozunk, akkor nem kell. Én kézi habverővel kevertem ki. A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és azzal jól elkeverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, szódabikarbónát és fahéjat. Majd a vajas keverékhez adjuk és alaposan elkeverjük.

Az almát belekeverjük a tésztába. Ha teszünk bele mazsolát és diót, akkor azt is most keverjük bele. A tésztát a kuglóf formába öntjük, majd az előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük.

Ha nincs kuglóf formánk, akkor simán tepsiben is meg lehet sütni. Ha nem szeretnénk, hogy nagyon sötét legyen a teteje, akkor kb. 40 perc után le lehet takarni alufóliával.

Mikor megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan kiborítjuk a formából egy rácsra, ahol hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat!

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Posted in: Édes desszertek Tagged: alma, cukor, dió, fahéj, liszt, mazsola, sütőpor, szódabikarbóna, tojás, vaj

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó! Zsuzsi vagyok, a honlap írója. Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran! Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategóriák

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) kávé lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Archívum

Szerződi jogvédelem

A weboldalon található írások és fotók saját termékeim, melyekre a szerzői jogvédelemről szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Engedélyem nélküli felhasználásuk jogi következményt von maga után.

Oldalak

  • Kapcsolat
  • Lépésről lépésre, avagy mit értem el eddig
  • Tartalomjegyzék
  • Ti készítettétek, Tőlem :)
  • Újságba bekerült receptjeim
Blogokról. Neked.

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Bloggerek Világa

http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó!
Zsuzsi vagyok, a honlap írója.
Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran!
Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategória

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) kávé lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Copyright © 2025 Zsuzsi finomságai.

Delicious WordPress Theme by themehall.com