Pár hónap kihagyás után, újra egy friss recept! 🙂 Nem volt könnyű feltölteni, technikai hiba adódott, de végre itt vagyok. Hétvégén sütöttem, mert vendégek jöttek hozzánk, megnézni a kisfiunkat, Bencét. Egy gyors, de azért mutatós süteményt szerettem volna készíteni. Így esett a választásom erre a receptre, mely itt található eredetiben.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 3 db alma
- 15 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 5 dkg mazsola (elhagyható)
- 10 dkg durvára darabolt dió (elhagyható)
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kuglóf formát pedig vajazzuk és lisztezzük ki.
Az almákat megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. Citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. A vajat a mikróban kicsit megolvasztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, de ha robotgéppel dolgozunk, akkor nem kell. Én kézi habverővel kevertem ki. A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és azzal jól elkeverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, szódabikarbónát és fahéjat. Majd a vajas keverékhez adjuk és alaposan elkeverjük.
Az almát belekeverjük a tésztába. Ha teszünk bele mazsolát és diót, akkor azt is most keverjük bele. A tésztát a kuglóf formába öntjük, majd az előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük.
Ha nincs kuglóf formánk, akkor simán tepsiben is meg lehet sütni. Ha nem szeretnénk, hogy nagyon sötét legyen a teteje, akkor kb. 40 perc után le lehet takarni alufóliával.
Mikor megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan kiborítjuk a formából egy rácsra, ahol hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai