Zsuzsi finomságai

  • Kezdőlap
  • Tartalomjegyzék
  • Kapcsolat

Sajttal töltött csirkemell zöldségágyon

2018-07-23 by

Hétvégén készítettem, végre valami újat ? Egyáltalán nem bonyolult, viszont igazán ízletes. A hozzávalók is megtalálhatóak mindenkinél, 1-2 kivételével. De azok simán helyettesíthetők.

Íme a receptem:

 

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell, csont nélkül
  • 4 db kockasajt/macisajt
  • 1 db szárzeller
  • 2-3 db vöröshagyma
  • 2-3 db sárgarépa
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt, fekete bors
  • ízlés szerint majoranna
  • ízlés szerint ételízesítő
  • kevés olaj vagy zsír

Köret:

  • 1 bögre rizs
  • 1 bögre zöldborsó
  • 3 bögre víz
  • 1 kiskanál só
  • kevés olaj

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd a vöröshagymát cikkekre vágjuk, a szárzeller kis darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra. A csirkemellet megtisztítjuk, majd egy zsebet vágunk bele, ide teszünk egy darab kockasajtot. A további 3 csirkemell résszel így járunk el. Mindegyik csirkemellet 1-1 hústűvel lezárunk, hogy sütés közben a sajt ne folyjon ki.

Egy tepsit kikenünk olajjal vagy zsírral, majd beletesszük a vöröshagymát, szárzellert és sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük majorannával. Beletesszük a húsokat, majd sózzuk, borsozzuk is. Alufóliával letakarjuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1 órára.  Az idő letelte után megnézzük, hogy megsült-e a hús. Ha igen, akkor a fóliát levéve a kívánt szín eléréséig sütjük.

A rizi-bizit elkészítjük, míg sül a hús. Az olajat megmelegítjük, beletesszük a borsót, majd a rizst. Összeforgatjuk, átmelegítjük. Ezután felöntjük a 3 bögre vízzel, sózzuk, majd fedő alatt, lassú tűzön, nehogy kifusson megfőzzük. Közben időnként átkeverjük. Mikor már kevés víz van csak rajta, elzárjuk a tüzet, lefedjük teljesen és hagyjuk, hogy a maradék vizet a rizs elszívja.

Majd az ételt tálaljuk, még melegen.

Jó étvágyat!

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

 

 

Posted in: Csirkeételek, Egytálételek Tagged: csirkemell, kockasajt, majoránna, rizs, sárgarépa, szárzeller, vöröshagyma, zöldborsó

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó! Zsuzsi vagyok, a honlap írója. Jelenleg egy nagyon boldog életszakaszban vagyok, a kisfiammal vagyok itthon, ezért kevesebb receptet tudok hozni. De kérlek, hogy nézz be hozzám minden nap, mert nem tudhatod, mikor leplek meg egy újabb finomsággal :) Sőt mostantól lesznek, korra bontva babáknak is finomságok. Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran! Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategóriák

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió eper fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Archívum

Szerződi jogvédelem

A weboldalon található írások és fotók saját termékeim, melyekre a szerzői jogvédelemről szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Engedélyem nélküli felhasználásuk jogi következményt von maga után.

Oldalak

  • Kapcsolat
  • Lépésről lépésre, avagy mit értem el eddig
  • Tartalomjegyzék
  • Ti készítettétek, Tőlem :)
  • Újságba bekerült receptjeim
Blogokról. Neked.

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Bloggerek Világa

http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/

Copyright © 2023 Zsuzsi finomságai.

Delicious WordPress Theme by themehall.com