Hétvégén készítettem, végre valami újat ? Egyáltalán nem bonyolult, viszont igazán ízletes. A hozzávalók is megtalálhatóak mindenkinél, 1-2 kivételével. De azok simán helyettesíthetők.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell, csont nélkül
- 4 db kockasajt/macisajt
- 1 db szárzeller
- 2-3 db vöröshagyma
- 2-3 db sárgarépa
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt, fekete bors
- ízlés szerint majoranna
- ízlés szerint ételízesítő
- kevés olaj vagy zsír
Köret:
- 1 bögre rizs
- 1 bögre zöldborsó
- 3 bögre víz
- 1 kiskanál só
- kevés olaj
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a vöröshagymát cikkekre vágjuk, a szárzeller kis darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra. A csirkemellet megtisztítjuk, majd egy zsebet vágunk bele, ide teszünk egy darab kockasajtot. A további 3 csirkemell résszel így járunk el. Mindegyik csirkemellet 1-1 hústűvel lezárunk, hogy sütés közben a sajt ne folyjon ki.
Egy tepsit kikenünk olajjal vagy zsírral, majd beletesszük a vöröshagymát, szárzellert és sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük majorannával. Beletesszük a húsokat, majd sózzuk, borsozzuk is. Alufóliával letakarjuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1 órára. Az idő letelte után megnézzük, hogy megsült-e a hús. Ha igen, akkor a fóliát levéve a kívánt szín eléréséig sütjük.
A rizi-bizit elkészítjük, míg sül a hús. Az olajat megmelegítjük, beletesszük a borsót, majd a rizst. Összeforgatjuk, átmelegítjük. Ezután felöntjük a 3 bögre vízzel, sózzuk, majd fedő alatt, lassú tűzön, nehogy kifusson megfőzzük. Közben időnként átkeverjük. Mikor már kevés víz van csak rajta, elzárjuk a tüzet, lefedjük teljesen és hagyjuk, hogy a maradék vizet a rizs elszívja.
Majd az ételt tálaljuk, még melegen.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai