Zsuzsi finomságai

  • Kezdőlap
  • Tartalomjegyzék
  • Kapcsolat

Bögrés, hűtős kenyér

2018.10.01. by

Kerestem, kutattam egy olyan kenyér recept után, amit este begyúrok, reggel pedig megsütök. De lényeg volt, hogy ne kelljen vele sokat bíbelődni. 😁 Augusztus 20-ra meg is találtam és meg is sütöttem. Imádom, ahogy a kenyértészta átalakul a kezeim között, de egy folyton izgő-mozgó kisfiú mellett, muszáj a gyorsaság. De jó tudni, hogy olyan kenyeret adhatok neki, ami nincs tele haszontalan dolgokkal. Lehet sima lisztből, kenyérlisztből, vegyesen ilyen-olyan lisztből, csak az ízlésünkön műlik.

Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 5 bögre liszt
  • 2 bögre langyos víz
  • 2 ek. étolaj
  • 2 ek. só
  • 1 cs. porélesztő

Elkészítés:

Minden hozzávalót egy tálba mérünk, összekeverjük egy villával összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amint összeáll, letakarjuk egy konyharuhával és mehet a hűtőbe 1 éjszakára.

Másnap reggel kivesszük, átgyúrjuk lisztes felületen, majd veknivé formázzuk. Vekni formázása itt.

Egy kacsasütő jénait sütőpapírral kibélelünk, a kenyeret beletesszük, 3.helyen bevágjuk, de nem túl mélyen.

A sütőt begyújtjuk 240 fokra, majd a kenyeret és.a jénai tetejét lespricceljük vízzel. Rátesszük a fedőt és a hideg sütőbe betesszük, majd 50 percig sütjük. Az idő letelte után megnézzük, hogy megsült-e.a kenyér. Nagyon óvatosan! leemeljük a fedőt., majd beleszúrhatunk egy hústűt, vagy megkopogtathatjuk, de látszik a színén is, hogy átsült-e. Ha szükséges süssük tovább. Ha átsült, akkor spricceljük le vízzel a kenyér tetejét és süssük addig, míg a kívánt színt eléri.

Rácsra tesszük és hagyjuk hűlni. Legalábbis, míg már nem forró 😀

Jó étvágyat!

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

 

Forrás: https://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2015/02/18/bogres-dagasztas-nelkuli-feher-kenyer-ropogos-buborekos-hutos/

Posted in: Kelt tészták, Kenyerek Tagged: étolaj, liszt, porélesztő, víz

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó! Zsuzsi vagyok, a honlap írója. Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran! Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategóriák

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) kávé lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Archívum

Szerződi jogvédelem

A weboldalon található írások és fotók saját termékeim, melyekre a szerzői jogvédelemről szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Engedélyem nélküli felhasználásuk jogi következményt von maga után.

Oldalak

  • Kapcsolat
  • Lépésről lépésre, avagy mit értem el eddig
  • Tartalomjegyzék
  • Ti készítettétek, Tőlem :)
  • Újságba bekerült receptjeim
Blogokról. Neked.

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Bloggerek Világa

http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó!
Zsuzsi vagyok, a honlap írója.
Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran!
Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategória

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) kávé lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Copyright © 2025 Zsuzsi finomságai.

Delicious WordPress Theme by themehall.com