Egy újabb finom püré recept, melybe még belecsempészhetjük a finom őszibarackot. Remélem fagyasztottatok le őszibarackot, hogy bármikor elő tudjátok venni a babátoknak. Nekem muszáj volt fagyasztanom, mert mikor még kapható volt frissen, Bence pocakja nem bírta. Így későbbre kellett kitolni a kóstoltatást. Akkor viszont már nem volt kapható, az igazi, finom és édes őszibarack. Viszont a fagyasztómban volt, elő is kaptam, meg is kóstolta és már bírta is a pocakja 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 2 db alma
- 2 db körte
- 1 db friss őszibarack vagy 6 jégkockányi fagyasztott püré
Elkészítés:
Az almát és a körtét megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd feldaraboljuk. Megpároljuk, mindenki a maga szokott módján, majd pürésítjük. A még forró püréhez tesszük az őszibarack fagyasztott kockáit. Hagyjuk kicsit olvadni, majd elkeverjük. Nem tanácsos jegesen turmixolni, mert nem minden turmix kése szereti a jeget 🙁 Ha friss őszibarackot használunk, akkor azt nyugodtan a párolás után adjuk az almához és körtéhez, majd együtt turmixoljuk. Ha valaki szeretné az őszibarackot is megpárolhatja, de szerintem felesleges.
A kész pürét hagyjuk hűlni, majd elfogyasztjuk, vagyis a babánkkal elfogyasztatjuk. 🙂
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai