Zsuzsi finomságai

  • Kezdőlap
  • Tartalomjegyzék
  • Kapcsolat

Körözöttel töltött csirkemell

2018-10-21 by

Ugye szeretitek a rántott húst? És a rántott csirkemellet? Na és ki szeretné feldobni valami egyszerű, de nagyszerű töltelékkel? Igaz a boltok zárva lesznek kedden, de ma és holnap még be lehet szerezni a hiányzó alapanyagokat. Nagyon finom és a megmaradt tölteléket másnap reggelire nyugodtan elfogyaszthatjuk, persze ha nem gyömöszöljük bele mindet a csirkemellbe 😀 A receptben megadott mennyiségből nem marad sok, de persze nagyobb adag körözöttet is lehet készíteni.

Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell (2 nagyon éhes vagy 4 normál étkű emberre:) )
  • olaj a sütéshez

Töltelék:

  • 150 g túró (de persze lehet több is, hogy maradjon is belőle)
  • 1 kis fej lilahagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint köménymag (én kihagytam)
  • ízlés szerint pirospaprika
  • kevés tejföl (ne legyen túl híg a töltelék)

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A töltelékkel kezdjük, hogy legyen egy kis ideje összeérni. Minimum 2 órát hagyjuk a hűtőben. Szóval a túrót villával összetörjük. A lilahagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk, de akár le is reszelhetjük. Beletesszük a túróba, majd hozzákeverünk egy kevés tejfölt. Amikor a tejföllel beállítottuk a kellő állagot, akkor ízesítjük sóval, borssal, köménnyel és színezzük pirospaprikával. Jól összekeverjük, lefedjük és hűtőbe tesszük.

A csirkemelleket előkészítjük. Ha szükséges megtisztítjuk, majd egy kés segítségével lyukat vágunk bele. Így csak egy kis nyílást kell majd lezárnunk. A körözöttel megtöltjük. Itt mindenki kedve szerint csinálhatja, nekem a következő vált be és még a lyukat is kiszélesítette. Fogtam egy habroló formámat, amit beledugtam a csirkemellen vágott mélyedésbe és ebbe tettem bele a tölteléket. Majd ahogy lassan húztam kifelé, egy kanállal a tölteléket nyomtam lefelé. Így az a csirkemellben maradt, míg a formát kivettem. Nem töltöttem színültig, mert akkor nem ragad össze a csirkemell a vágásnál. Ha kész vagyunk, biztos-ami-biztos egy hústűvel rögzítsük, nehogy kifolyjon sütés közben.

Ha kész vagyunk mind a 4 mell megtöltésével, akkor a hagyományos módon bepanírozzuk, annyi különbséggel, hogy a vágott részt kétszer paníroztam, nem az egész húst. Tehát liszt-tojás-zsemlemorzsa, majd a vágott részt belemártottam a tojásba, majd újra zsemlemorzsába. Így két panírréteg védte az amúgy is bebiztosított tölteléket.

Egy serpenyőben bő olajban, ami nem nem túl forró, megsütöttem. Ügyelni kell, hogy a hús átsüljön, de a panír ne égjen meg. Ha valaki nem szeretné olajban sütni, akkor a sütőben is megsütheti. Következőleg én is kipróbálom úgy is.

Köretnek rizi-bizit kínáltam.

Jó étvágyat!

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Posted in: Csirkeételek, Főételek, Panírozott ételek Tagged: csirkemell, étolaj, fekete bors, köménymag, lilahagyma, liszt, pirospaprika, tejföl, tojás, túró, zsemlemorzsa

Bemutatkozás

Köszöntelek kedves Olvasó! Zsuzsi vagyok, a honlap írója. Jelenleg egy nagyon boldog életszakaszban vagyok, a kisfiammal vagyok itthon, ezért kevesebb receptet tudok hozni. De kérlek, hogy nézz be hozzám minden nap, mert nem tudhatod, mikor leplek meg egy újabb finomsággal :) Sőt mostantól lesznek, korra bontva babáknak is finomságok. Minden recept, melyet itt találsz kipróbált és saját fotóval illusztrált. Ha kérdésed van fordulj hozzám bátran! Kellemes főzést-sütést kívánok!

Kövess facebook-on is!

Kategóriák

Alapanyagok

alma barna cukor burgonya citrom csirkemell csokoládé cukor dió eper fahéj fokhagyma főzőtejszín gomba habtejszín húsos szalonna kakaó kenyérliszt (BL 80) lilahagyma liszt mustár méz nutella olívaolaj paradicsom petrezselyem pirospaprika porcukor póréhagyma rum sajt sertéshús szódabikarbóna sárgarépa sütőpor tej tejföl tojás uborka vaj vanília vöröshagyma zsemlemorzsa zsír élesztő újhagyma

Archívum

Szerződi jogvédelem

A weboldalon található írások és fotók saját termékeim, melyekre a szerzői jogvédelemről szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Engedélyem nélküli felhasználásuk jogi következményt von maga után.

Oldalak

  • Kapcsolat
  • Lépésről lépésre, avagy mit értem el eddig
  • Tartalomjegyzék
  • Ti készítettétek, Tőlem :)
  • Újságba bekerült receptjeim
Blogokról. Neked.

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Bloggerek Világa

http://bloggerek-vilaga.blogspot.com/

Copyright © 2023 Zsuzsi finomságai.

Delicious WordPress Theme by themehall.com