Egy nagyon egyszerű, de annál ízletesebb ételt hoztam mára. Aki szereti a sült csülköt, és nem szeretne bonyolult ételt készíteni belőle, annak ez a recept tökéletesen meg fog felelni. Nálunk még a kisfiamnak is ízlett 🙂 De készült már nálam bonyolultabb étel is a csülökből, ha arra vágytok, próbáljátok ki a Csülök, Pékné módra receptem. De most lássuk a nem bonyolultat. 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 sertés csülök
- 1-2 fej fokhagyma (ízlés szerint)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 kanál sertés zsír
Elkészítés:
A csülköt feldaraboljuk és megmossuk. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit, amibe belefér a hús zsírral kikenünk. A húst és a csontot is a tepsibe tesszük. A fokhagymával alaposan bedörzsöljük. Majd sózzuk, borsozzuk. Alufóliával lefedve sütjük, míg meg nem sül. Ezt közben ellenőrizzük. Ha megsült, akkor fólia nélkül sütjük addig, míg a kívánt színt eléri, illetve míg eléri a kívánt ropogósságot.
Tört burgonyával, savanyú káposztával találjuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai