Gyors, finom és mindenki szereti. Van aki hígabb lével, van a ki sűrű lével, Én a kettő között valahol 🙂 De tény, hogy egy kis rántott husi vagy párizsi, esetleg fasírt és kész az ebéd, vacsi vagy csak egy kis finomság. Magában, hidegen, melegen egyaránt finom.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 8 nagy alma (lehetőleg édes)
- 1 rúd fahéj
- 50 ml citromlé
- 5 szem szegfűszeg
- 5 ek. cukor (ízlés kérdése)
- 1 csipet só
- 1,3 l víz
- 2 ek. liszt
- 2 dl tej
Elkészítés:
Az almákat megpucolom, és cikkekre vágom. Citromos vízben teszem őket felhasználásig, így nem barnulnak meg. Egy lábasban felteszem főni az almákat a sóval, fahéjjal, cukorral és kevés citromlével. Mikor az almák megpuhultak, elkészítem a habarást. A lisztet csomómentesen elkeverem a tejjel, majd hőkiegyenlítek (a forró léből keverek a habaráshoz). Folyamatos keverés mellett hozzáöntöm az almához, majd összeforralom. Közben megkóstolom, hogy elég édes vagy savanyú-e, attól függ, milyet szeretnék:)
Rántott hússal, párizsival vagy fasírttal tálalom.
Jó étvágyat!