Nagysokára megjöttem az újabb fagylalt adaggal, ezt a meleget úgysem lehet másként kibírni. Választásom a sárgadinnyére esett, mivel, most van szezonja, és imádom is:) Gondolkodtam a görögdinnyén is, de elvettem, majd lehet máskor. Bár a következő tervem a málna fagyi és a csoki fagyi, de majd meglátjuk. Viszont ebben a bejegyzésben a sárgadinnye fagyi van terítéken, úgyhogy íme az Én receptem:

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgadinnye
  • 10-15 dkg porcukor (függ a sárgadinnye édességétől)
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 1 tojásfehéjre
  • 1 ek. cukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A sárgadinnyét pürésítjük botmixerrel vagy villával. A cukrot és a citrom kifacsart levét hozzáadjuk, összekevjük, majd hűtőben 1 órát pihentetjük. Azért hűtőben, mert iszonyú meleg van a konyhában:) és a kint is. Az 1 óra letelte után, a tojásfehérjét 1 ek. cukorral habbá verjük. A habtejszínt szintén habbá verjük egy kis cukorral, kivéve, ha cukrozott a tejszín. A kétféle habot belekeverjük óvatosan a sárgadinnyepépbe.
Majd egy jól elmosott régi fagyisdobozba vagy egy műanyag, fagyasztható tárolóba öntjük, és lefagyasztjuk. Minimum 3-4 órát hagyjuk a fagyasztóben, de legjobb, ha egész éjszakára ott hagyjuk. Ha van időnk 1/2 óránként keverjük át.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?