Hozzávalók:
Piskóta torta:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 4 tojás
- 5 ek. víz
- 2 ek. kakaópor
Piskótalap:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 5 ek. víz
Krém:
- 1 1/2 dl kávé
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 2 dl tej
- 25 dkg Rama margarin
Elkészítés:
Piskóta torta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A cukrot a vaníliás cukorral, a vízzel és a tojássárgájával. Belekeverjük a lisztes kakaóport.. A tojásfehérjét habbá verjük. És óvatosan a lisztes tojássárgájához keverjük. Egy 24 cm-es tortaformát zsírozunk, lisztezünk, és beleöntjük a keveréket. Tűpróbáig sütjük, kihűtjük és kettévágjuk.
Piskótalap:
Ugyanúgy készül mint a piskótatorta, csak nincs benne kakaó. A tésztát egy gáztepsibe simítjuk és megsütjük.
Krém:
A vaníliás pudingport, a cukrot, a tojássárgáját és a kávét csomómentesre kikeverjük. A felforralt tejhez öntjük, és sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. A margarint havobra keverjük, majd összekeverjük a kihűtött krémmel.
Összeállítás:
A piskótalapot egyforma csíkokra felszeletjük, én 6 cm-esre vágtam. Megkenjük krémmel és feltekerjük a csíkokat, úgy hogy mindig egymásra tekerjük őket. Akkora legyen, mint a kakaós piskótatorta.
Alulra kerül a piskótatorta alja, megkenjük krémmel, és rátesszük a piskótatekercset. Megkenjük krémmel a tetejét, és ráhelyezzük a piskótatorta tetejét. A tortát bevontjuk a krémmel.
Én marcipánnal is bevontam, mert Alfa Romeo emblémát készítettem belőle. De lehet díszíteni másként is, a saját krémjével.
Tipp:
Ekkora tortaméretnél, nekem két piskótalapot kellett sütnöm, és a krémből is dupla adag kellett.
Jó étvágyat!
Zsuzsi
Bocsánat, tényleg lemaradt, pedig ez a legnépszerűbb bejegyzésem az facebook oldalon, és még senki sem vette észre. Javítottam:)Üdv: Zsuzsi
Anonymous
Zsuzsi! A tojások honnan és mennyi kerül a piskótákba? Nincs egyik hozzávaló között sem.