Van egy nagyon kedvelt muffin receptem, ez pedig nem más, mint a Banános, csokidarabkás muffin. Úgy adódott, hogy kaptam egy nagy adat körtét, így elkezdem gondolkodni, mit készítsek belőle. Ezért kitaláltam, hogy a kedvenc muffin receptemet átvariálom, a saját ízlésem szerint. A banánt körtével helyettesítettem, a csokit kihagytam, vagyis helyettesítettem vaníliapudinggal. A végeredmény isteni finom muffin lett, de legközelebb még több körtét teszek bele, hogy még jobban érezhető legyen az íze. A receptet 12 db muffinhoz adom meg, bár a képen a hozzávalók többszörözve láthatóak, majdnem 50 darabot sütöttem 🙂
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 1-2 körte (mérettől függ)
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 6 dkg Rama margarin
  • 18 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 12 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
  • 4 dl tej
  • 4 ek. cukor

Elkészítés:

Első lépésként megfőzzük a pudingport 4 ek cukorral és 4 dl tejjel. Amig elkészítjük a tésztát, szépen hűl és megdermed egy kicsit.
A körtét megtisztítjuk, és pürésítjük. Villával darabosabb marad, botmixerrel teljesen sima lesz. Én villával törtem össze. A margarint felolvasztjuk. A körtéhez hozzáadjuk a tojást, az olvasztott margarint és a tejet. Összekeverjük. Majd hozzákeverjük a cukrot, végül pedig apránként a lisztet. Ha úgy látja valaki, hogy a tészta túl híg, tegyen még hozzá nyugodtan lisztet, Én is így jártam el.
A muffinsütőbe kivajazott muffinpapírokat tettem. Ebbe 1-1 ek tésztát, majd egy kiskanál segítségével kis darabokat tettem a vaníliáspudingból mindegyik közepébe. Ezután 1-1 ek. tésztával befedtem a pudingdarabokat.
Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy megsültek-e. Nem a közepében néztem meg, hanem a szélén, de a színén is látni, ha kész. Kicsit barnád, de mégis világos.
Azon melegében, de hidegen egyaránt finom. Aki szeretné porcukorral is megszórhatja.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?