Ez egy klasszikus étel, gyermekkoromban sokszor volt. Nem mondom, hogy a kedvencem, de néha napján meg tudom enni. A tejbegrízt jobban szeretem, arról majd egy másik bejegyzésben lesz szó. A tejberizsre találtam tökéletes módszert, hogy ne maradjon ropogós a rizs. Kimérek mindent, és akkor tuti a siker.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 2 bögre rizs
- 6 bögre tej
- 1-2 ek. cukor
- ízlés szerint kakaópor (lehet cukrozott, vagy magunk is kavarhatunk kakaópor+cukor)
Elkészítés:
Az edényt amiben főzzük, kiöblítjük vízzel. A tejet beleöntjük, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Mikor felforrt, beleöntjük a rizst, és sűrűn kavargatva addig főzzük, míg a tejet majdnem teljesen elszívta. Ekkor elzárjuk a gázt, és lefedjük. Hagyjuk, hogy a maradék tejet magába szívja. Kakaóval, cukorral vagy fahéjjal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!