Ugyanezzel a fűszerezéssel pl. csirkeszárnyat is nyugodtan lehet sütni. A comb azért finomabb, hiszen több hús van rajta:) Köretnek mindenki kedve szerint válogathat.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 4-6 csirkecomb (tisztított)
- kevés zsír (a tepsi kikenéséhez)
- 10 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (fehér és fekete)
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint majoranna
- 1-2 dl víz
Elkészítés:
Egy tepsit kikenek zsírral, fűszerezem ízlés szerint ételízesítővel és majorannával. Ezután elrendezem a csirkecombokat, kis vágást ejtek a bőrén. A megpucolt fokhagymából egy-egy gerezdet a csirkecomb bőre alá teszek.
Ezután a combokat is fűszerezem, ízlés szerint sóval, borssal (fehér és fekete), ételízesítővel, majorannával. A maradék fokhagyma gerezdeket pedig a tepsibe szórom a combok közé. Felöntöm kevés vízzel, lefedem alufólíával és egy óra alatt megsütöm. Ha megsült, még 5-10 percig sütöm fólia nélkül, hogy szépen megpiruljon. Köretnek burgonyát, rizst vagy akár egy finom salátát is lehet kínálni.
Jó étvágyat.