Gyors, egyszerű, laktató. Lehet bele tojást főzni, de rántott hússal, sült hússal és pörkölttel is finom. Simán kenyérrel magában is ehetjük.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 10 szem burgonya
- 1 nagy babérlevél
- 1 csipet köménymag
- 1-2 dl olaj
- 3-4 fakanálnyi liszt
- 1 kis pohár tejföl
- 1-2 ek. ecet (10 %-os)
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A burgonyát megpucolom, majd karikákra vágom, megmosom. Egy lábasba teszem, hozzáadom a babérlevelet és a köménymagot, sózom. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Puhára főzöm. Akkor jó, ha a burgonya már kezd szétesni. Elkészítem a rántást. Az olajat felhevítem, majd a lisztet egy kicsit megpirítom benne.A burgonyára öntöm, összekeverem, felforralom. Ezután lehúzom a tűzről, hozzákeverem a tejfölt, majd ezzel újra felforralom. Mielőtt elzárom a gázt, megkóstolom, hogy kell-e bele még só, ha igen sózom és összefőzöm. Ízlés szerint 1-2 ek. ecetet teszek bele, de ekkor már nem főzöm.
Fasírttal tálaltam.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai