Már nagyon régen készítettem el, ezért úgy döntöttem, hogy itt az ideje. Így a héten kedden ez készült vacsorára, egy kis kelbimbóval sütve, na meg egy kis tört burgonyával tálalva. Isteni finom lett.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 4 szelet bőrös sertés
- 8 fokhagymagerezd
- ízlés szerint só
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint örőlt bors (fehés és fekete)
- ízlés szerint majoranna
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint kelbimbó (elhagyható)
- kevés zsír vagy olaj
- 1 dl víz
Elkészítés:
A húson a bőrt kicsit megkaparom, megtisztítom. Egy tepsit kikenek vékonyan sertés zsírral (lehet olajjal is, de a zsír jobb), majd fűszerezem ételízesítővel és majorannával. Beleteszem a hússzeleteket, majd a fűszerekkel (só, ételízesítő, bors, majoranna, oregánó) fűszerezem. Minden hússzeletre 2 gerezd fokhagymát teszek. Én tettem bele kelbimbót, amit szeletek köré rendezgettem. A vizet a tepsibe öntöm, majd alufóliával lezárom. Előmelegített sütőben 1 órát sütöm, majd az alufóliát leveszem és még 10 percig pirítom.
Tört burgonyával kínálom.
Jó étvágyat!