Nem most készült, de megígértem egy követőmnek, hogy felteszem. Nagyon finom édesség, és nem bonyolult a készítése sem. Aki szereti a pudingot, annak kötelező elkészítenie.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 ek. kakaópor
- 2 ek. méz
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 5 dkg Rama
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 1 cs. vanília ízű pudingpor
- 1 cs. puncs ízű pudingpor
- 25 dkg Rama
- 25 dkg cukor
- 1 l. tej
Tetejére:
- 1 tábla tejcsokoládé
- kevés olaj
Elkészítés:
Tészta:
A kakaót, a mézet, a tojást, a cukrot és a Ramat gőz fölött felolvasztom. A szódabikarbónát a liszttel összekeverem, majd hozzáadom a mézes elegyet. Összegyúrom és 3 lapot sütök belőle. Nem kell pihentetni.
Krém:
A pudingporokat külön-külön a csomagoláson leírtak szerint megfőzöm., majd teljesen kihűtöm. A Ramat és a cukrot kikeverem, majd elfelezem. Az egyik felét a vanília pudingba, a másik felét a puncs pudingba keverem.
Az alsó tésztalapra rákenem az egyik krémet (Én a vaníliát tettem alulra), majd ráteszem a 2. lapot, erre jön a másik krém, majd végül a 3. lap.
A csokoládét kevés olajjal gőz felett felolvasztom, majd a sütemény tetejére kenem. Hagyom megdermedni, majd szépen felszeletelem.
Jó étvágyat!
Zsuzsi
Képzeld Én is Nagymamámtól tanultam, még most is sokszor készíti:) Üdv: Zsuzsi
teller-cake
A szívem közepébe trafáltál, ez volt nagymamámtól az egyik nagy-nagy kedvencem! 🙂 Csak nálunk kicsit komolyabb a neve: Lajos szelet. :))) Hűtve szeretem a legjobban!Egy szintén Zsuzsi 🙂