Egy isteni finom leves receptjét szeretném megosztani Veletek. Mi nagyon szeretjük, bár Én a karalábét minden formájában megeszem 🙂 Egyszerű, és gyorsan kész is van. Hétköznap is elkészíthető, akár munka után, mert csak 1-1,5 óra és már ehető is.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 2 nagy fej karalábé
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 sárgarépa
- 1 kisebb burgonya
- 1 karika zeller
- 1 dl olaj
- 1 ek. liszt
- ízlés szerint só
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 1 késhegynyi őrölt fehér bors
- 1 ek. pirospaprika
- 1 ek. ételízesítő
- 3 l víz (vagy húsleves)
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, majd a karalábét, zellert, burgonyát kockákra, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret (ezt hosszában hagyom, mert nem eszem meg, így könnyebb kikerülni) pedig karikákra vágjuk, jót átmossuk, lecsöpögtetjük. Egy fazékban az olajat felhevítjük, beletesszük a zöldségeket, majd 5-10 percig dinszteljük, közben kevergetjük, nehogy leégjen.
A lisztet, sót, borsot, pirospaprikát, ételízesítőt rászórjuk, összekeverjük és felöntjük a vízzel/húslevessel. Addig főzöm, míg minden puha nem lesz, kb. 1 órahossza. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, összeforraljuk és kész.
Megjegyzés: ha húslevessel öntjük fel, óvatosan sózzunk!
Jó étvágyat!