Egy isteni finom leves receptjét szeretném megosztani Veletek. Mi nagyon szeretjük, bár Én a karalábét minden formájában megeszem 🙂 Egyszerű, és gyorsan kész is van. Hétköznap is elkészíthető, akár munka után, mert csak 1-1,5 óra és már ehető is.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej karalábé
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 sárgarépa
  • 1 kisebb burgonya
  • 1 karika zeller
  • 1 dl olaj
  • 1 ek. liszt
  • ízlés szerint só
  • 1 késhegynyi őrölt fekete bors
  • 1 késhegynyi őrölt fehér bors
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 ek. ételízesítő
  • 3 l víz (vagy húsleves)

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk,  majd a karalábét, zellert, burgonyát kockákra, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret (ezt hosszában hagyom, mert nem eszem meg, így könnyebb kikerülni) pedig karikákra vágjuk, jót átmossuk, lecsöpögtetjük. Egy fazékban az olajat felhevítjük, beletesszük a zöldségeket, majd 5-10 percig dinszteljük, közben kevergetjük, nehogy leégjen.
A lisztet, sót, borsot, pirospaprikát, ételízesítőt rászórjuk, összekeverjük és felöntjük a vízzel/húslevessel. Addig főzöm, míg minden puha nem lesz, kb. 1 órahossza. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, összeforraljuk és kész.

Megjegyzés: ha húslevessel öntjük fel, óvatosan sózzunk!

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?