Stilszerűen a krémes után, jön a francia krémes. Igaz hozhattam volna holnap is, de miért is tettem volna:) Szeretek Nektek kedveskedni, és szeretek a Páromnak is kedveskedni. Ugyanis Ő nagyon szereti a francia krémest, és már nem is tudom hányszor említette, hogy készíthetnék már franciát is a krémesből:) Hát most meg lett a kívánsága, igaz nekem is. Egy tepsi krémes elfelezve, az egyik sima, a másik francia. Nagyon finom volt, sajnos már elfogyott, nálunk nagyon kapósak a desszertek.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

Egyrészt el kell készíteni a házi krémest, majd jöhetnek a “francia” hozzávalók:

Karamell:

  • 20 dkg cukor
  • 15 ek. tej
  • 7 dkg Rama

Tejszínhab:

  • 4 dl tejszín
  • 2 ek. cukor
  • 1-2 ek. étkezési keményítő

Elkészítés:

Én csak a felét készítettem el, az is elég volt a fél adag krémesre (fele sima krémses volt), de ha Ti egy egész adag francia krémest készítetek, akkor a fent leírt hozzávalókat használjátok.

A 5 dkg cukrot egy hibátlan lábasban karamellizáltam. Mikor teljesen elolvadt, hozzáöntöttem a tejet, és megvártam míg a cukor felolvad a tejben. Közben óvatosan kevergettem. Hozzáadtam a maradék cukrot, összekevertem és egy kis ideig főztem, pontosan addig, míg a cukor elolvadt. Amikor elkezdett sűrűsödni, elzártam a gázt, hozzáadtam a vajat, és konyhai robotgéppel elkevertem.
Innentől kezdve gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt. Ráöntöttem a tésztára, elegyengettem, majd felszeleteltem a tésztát kockákra. Itt vétettem egy kicsit, mert hamar vagdostam, így kicsit egyenetlen lett a vágás, de sebaj.

A tejszínt a cukorral és az étkezési keményítővel habbá vertem.

A tejsen kihűlt krémest felszeleteltem, majd rákentem a tejszínhabot és ráillesztettem a karamellás lapot.

Jó étvágyat!

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?