Biztosan sokan és sokszor etettek már cukrászdában krémest. Nagyon régen valahol a neten találtam egy receptet, de hol már nem tudom megmondani. Ugyanolyan mint a cukrászdai krémes, úgyhogy leszoktam a cukrászdai sütiről, magam készítem el otthon. Nem olyan bonyolult, mint gondolnánk. Próbáljátok ki. Igaz sok tojás kell hozzá, de fel lehet használni a lefagyasztott tojásfehérjéket is. Én is így tettem most.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg Rama
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 dl tejföl
Krém:
- 40 dkg cukor
- 9 tojásfehérje (jó a fagyasztott is, persze kiolvasztva)
- 1,8 l víz (tényleg víz)
- 7 cs. vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A lisztet a sóval, Ramaval és a tojással elmorzsolom. Hozzáadom a tejfölt és összegyúrom. Majd 1 órát pihentetem. Két lapot sütök belőle. VIGYÁZAT NAGYON TÖRIK A LAP!!!
Először a tojásfehérjét 9 ek. cukorral kemény habbá verem. A pudingport a maradék cukorral összekeverem, felöntöm a vízzel (először csak keveset) és csomómentesre keverem. Majd megfőzöm. A kész pudingba belekeverem a tojsáhabot. Ezzel kész a krém.
Összeállítom a krémest.
Az egyik tésztalapot beleteszem a tepsibe, majd ráöntöm a krémet, erre jön a 2. tésztalap. Egy éjszakán át hagyom pihenni, ez alatt a lapok megpuhulnak. Másnap felszeletelem és porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
MEGJEGYZÉS: a krémes készítéséhez a legjobb egy kapcsos négyszögletes sütemény forma, de ha ez nincs, az sem baj, egy magas falú tepsi is megteszi. Csak ebből másnak ki kell borítani.