A párom nagyon szereti ezt a salátát. A múltkor mikor elmentünk vásárolni, beültünk enni egy kifőzdébe is, ahol ilyet is rendelt. Ott szóba is került, hogy Én még nem készítettem neki ilyet. Pedig nem nagy ördöngősség, nem kell hozzá sok minden, gyorsan készen is van, csak arra kell várni, hogy az ízek összeérjenek.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 p. görög joghurt (vagy natur joghurt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. só
  • 1 mokkáskanál fehér bors (nekem nem volt otthon, úgyhogy fekete bors is lehet)
  • 1/2 citrom leve
  • olívaolaj (elhagyható)

Elkészítés:

Az uborkát lereszeltem a tökgyalun, hogy szép csikokat kapjak. Majd besóztam. A joghurtot egy tányérba tettem, belenonyomtam a fokhagymát (fokhagymanyomón keresztül), hozzáadtam a borsot és összekevertem. Majd belefacsartam a citrom levét, ezzel is elkevertem. Az uborkát jól kinyomkodtam, és hozzáadtam a joghurthoz. Hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenk.
Sültekhez, rántott húshoz kitűnő saláta.
Ez a mennyiség egy személynek, esetleg két személynek elegendő.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?