Nagyon szeretem a kelkáposztát, minden formájában, de legjobban Frankfurti levesként és főzelékként. Levest már megmutattam, hogy hogyan készítem, így most a főzeléket hozom nektek. Egyszer majd megmutatom a Rakott kel (káposzta) receptemet is, bár azért annyira nem rajongok:)
De most íme a receptem:
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta (közepes méretű)
- 4-5 szem burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 csipet köménymag
- ízlés szerint só
- 3 fakanálnyi liszt
- 1-2 dl olaj (de a liszt mennyiségétől függ)
Elkészítés:
A kelkáposztát csíkokra vágom és átmosom. A burgonyát kockákra vágom, majd szintén megmosom. Egy nagy lábasba teszem a káposztát és a burgonyát, hozzáteszem a fokhagymát és a köménymagot, sózom, majd felengedem annyi vízzel, ami ellepi. Vigyázat a káposzta fel jön a víz tetejére. Megfőzöm.
A rántást elkészítem. Az olajat felhevítem, majd hozzárakom a lisztet, gyorsan összekeverem, és kb. 2-3 percig főzöm. Közben kavargatom.
Mikor a káposzta és a burgonya megpuhult hozzáöntöm a rántást, és elkeverem benne. Összefőzöm, megkóstolom, ha kell még sózom. Majd elzárom a gázt és kész is van.
Rántott hús, fasírt és csirke vagy sertés pörkölt is illik hozzá.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai