Már osztottam meg veletek egy ilyen receptet Szalonna burgonya és hagyma ágyon néven. Ez lényegében ugyanaz csak felturbózva 🙂 De gondoltam ezt is megosztom Veletek, hogy lássátok, mennyire jól néz ki, és persze, hogy megoszthassam, hogy nagyon-nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1/2-1 kg burgonya (tepsi mérettől függ)
- 4 fej vöröshagyma
- 8-10 szelet szalonna (szintén tepsi mérettől függ)
- 15 kelbimbó (ízlés szerint)
- tojás (2 tojás egy személyre)
- reszelt sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint zsír (tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
A burgonyát és a hagymát megpucolom, megmosom, majd karikákra vágom. Egy tepsit kikenek zsírral és sorban lerakom a burgonyát. Enyhén megsózom, mert a szalonna sós! Rárakom a vöröshagymát, majd a szalonnát, körbe rakom kelbimbóval. Alufóliával letakarva kb. 1 óra alatt készre sütöm.
Mikor a burgonya puha, leveszem az alufóliát és visszateszem még sülni, vagyis inkább, hogy a szalonna piruljon. Mikor úgy látom, hogy már jó lesz kiveszem a sütőből, ráütöm a nyers tojást, megszórom reszelt sajttal és visszateszem még a sütőbe, de már csak annyi időre, hogy a tojás az ízlésemnek megfelelően megsüljön.
Savanyúsággal kínálom.
Jó étvágyat!