Igaz, hogy most nem eszünk fagyit, de téli fagyit igen 🙂 Hétvégén elkészítettem ezt az édes fagyi tölcsért. A receptet a Nők Lapja Konyha novemberi számából vettem. Most csak tölcsért készítettem, de majd jövök a töltelék recepttel is. Nyáron is kitűnő lehet a hűsítő fagyihoz.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 6 dkg Rama margarin
  • 6 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés:

A margarint felolvasztom, majd hagyom kihűlni. Hozzákeverem a tojásfehérjét, majd a cukrot és végül a lisztet is. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, a sütőt előmelegítem.
A sütőpapírra teszek egy kiskanálnyi masszát, amit szét kenek minimum 10 cm átmérőjű körré. Az előmelegített sütőben megsütöm. Nagyon gyorsan készen van, figyelni kell, amint a széle barna lesz, már ki is lehet venni. Itt most gyorsan kell dolgozni, de óvatosan mert nagyon forró. A körlapokat össze kell tekerni, hogy tölcsér alakú legyen. Ha van kúpforma, akkor arra is rá lehet tekerni. Esetleg alufóliából lehet kúpot készíteni. Én csak kézzel összetekertem, és kész. Ha kicsit hűl, akkor már nem lehet formázni, úgy hogy tényleg gyorsan kell dolgozni.
Az masszából kb. 10-12 db tölcsér fog kijönni 10 cm-es körként.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?