Szombaton kitaláltam, hogy csirkecombot fogok készíteni. Az első verzió szerint rántott csirkecomb lett volna, de aztán eszembe jutott, hogy nagyon régen ki szerettem volna már próbálni a mézes-mustáros változatot. Így aztán kerestem-kutattam a neten, aztán végül alkottam egyet 🙂 Nekem kicsit a méz dominált benne, így következőleg a mustárból teszek többet, persze majd megosztom veletek a tapasztalatomat.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 5 csirkecomb
- 3 ek. méz
- 2 ek. mustár (legjobb a Dijoni lenne)
- 5 dkg Rama margarin
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tej
- 1 ek. liszt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
Elkészítés:
A vajat megolvasztom, és a húst fehéredésig sütöm benne.
Közben a mézet felforralom, majd hozzáteszem a mustárt is. A húst ízlés szerint fűszerezem, majd ráöntöm a mézes keveréket. Fedő alatt megfőzöm.
A tejet a tejszínnel összekeverem, majd 1 ek. liszttel csomómentesre keverem. Ezt a keveréket a megfőtt csirkecombra öntöm, összeforralom és kész is.
Köretnek mellé most párolt rizst kínáltam, de lehet tésztával is.
Jó étvágyat!
Tapasztalat: Nagyon édes lett nekem. A méz íze dominált benne. Következőleg kipróbálom kevesebb mézzel, vagy több mustárral. Egyébként finom lett, a Páromnak nagyon ízlett. 🙂