Ki az aki ne szeretné ezt a levest. Egyszerű, gyors, egészséges. Én imádom, most tésztát tettem bele, de ez az alapja a grízgombóc levesnek és a májgombóc levesnek is.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- pár szál petrezselyemzöldje
- 1 nagy burgonya
- 2 karika karalábé
- 1 karika zeller
- 1 marék zöldborsó
- 5 kelbimbó
- 5 karfiol rózsa
- 1 kis fej vöröshagyma vagy 1 szál újhagyma
- 1 húsleves kocka
- 1 teáskanál só
- késhegynyi bors (fehér és fekete)
- 1 teáskanál ételízesítő
- 250 g levestészta
- 3 l víz
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és tetszés szerint daraboljuk. A sárgarépát karikákra, petrezselyemgyökeret csíkokra (könnyebb kiválogatni, mert nem szeretem), zellert, karalábét és a burgonyát kockákra. Beletesszük egy fazékba fűszerezzük, felöntjük vízzel. A kelbimbót és a karfiolt, akkor tesszük bele, mikor már majdnem megfőlt minden. Mikor puhák a zöldségek, beletesszük a leveskockát, összeforraljuk, ha szükséges még sózzuk.
A tésztát forrásban levő, sós vízben kifőzzük.
Jó étvágyat!