Ki az aki ne szeretné ezt a levest. Egyszerű, gyors, egészséges. Én imádom, most tésztát tettem bele, de ez az alapja a grízgombóc levesnek és a májgombóc levesnek is.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • pár szál petrezselyemzöldje
  • 1 nagy burgonya
  • 2 karika karalábé
  • 1 karika zeller
  • 1 marék zöldborsó
  • 5 kelbimbó
  • 5 karfiol rózsa
  • 1 kis fej vöröshagyma vagy 1 szál újhagyma
  • 1 húsleves kocka
  • 1 teáskanál só
  • késhegynyi bors (fehér és fekete)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 250 g levestészta 
  • 3 l víz

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és tetszés szerint daraboljuk. A sárgarépát karikákra, petrezselyemgyökeret csíkokra (könnyebb kiválogatni, mert nem szeretem), zellert, karalábét és a burgonyát kockákra. Beletesszük egy fazékba fűszerezzük, felöntjük vízzel. A kelbimbót és a karfiolt, akkor tesszük bele, mikor már majdnem megfőlt minden. Mikor puhák a zöldségek, beletesszük a leveskockát, összeforraljuk, ha szükséges még sózzuk.
A tésztát forrásban levő, sós vízben kifőzzük.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?