Gondoltam egyet, hogy pizzát kellene sütöm. Történt ugyanis, hogy nagyon pizza ehetnékem volt már legalább 2 hete. Rendelni nem szerettem volna, így maradt a saját magam általi elkészítés. Nem bántam meg. Isteni finom lett, és ráadásul tudom biztosan, hogy miből van 🙂 A feltét pedig bármi lehet, amit szeretek. Most a tészta receptjét osztom meg, de jövök majd a pizzára való paradicsomszósszal és egy szalámis-gombás pizza recepttel is. Türelem, addig is itt az Én receptem:


Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 2,5 g élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 kk. cukor
  • 1 kk. só
  • kevés langyos víz (amennyit a liszt felvesz)

Elkészítés:

Az élesztőt elmorzsolom, rászórom a cukrot, majd felöntöm a tejjel. Elkeverem, és hagyom hogy felfusson.
A lisztet tálba teszem, közepébe mélyedést készítek és beleteszem a sót. A felfuttatott élesztőt is beleöntöm, majd elkezdem a liszttel elkeverni. Kis adagokban öntök hozzá a vízből, de csak annyit, hogy a tészta összeálljon. Majd 10 percig dagasztom kézzel. Kézzel dagasztva a legfinomabb. Kelesztőtálba teszem, kevés liszttel megszórom, majd 30 percig pihentetem, ennyi idő alatt megkel. Ezután kinyújtom tetszőlegesen, most tepsi méretűre, megkenem a szósszal (amit a következő bejegyzésben olvashattok), majd tetszőlesen megpakolom és kb. 30 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?