Egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb palacsintát hoztam ma Nektek. Mivel tegnap volt a Pancake Day azaz a Palacsinta Nap, így ez alkalomból készítettem. Sajnos csak ma tudom hozni, mert este készült, és már nem volt erőm feltölteni. De ez semmin sem változtat, mert bármikor elkészíthető 🙂 Az alapja a palacsintám receptje, kicsit sűrűbb változatban.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 tojás
  • 2 bögre tej
  • 1/2 bögre ásványvíz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 teáskanál kristálycukor
  • 3 édes alma
  • 1 csipet só
  • 5 ek. porcukor
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • kevés vaj

Elkészítés:

A lisztet, cukrot, sót és sütőport egy tálban összekeverem, majd egy lyukat készítek a közepében. Ide teszem a tojást, amit kézi habverővel elkeverek a liszttel, majd mikor már elég kemény, apránként hozzáadom a tejet. Csomómentesre kikeverem, hozzáöntöm az ásványvizet, ezzel is elkeverem és kész.
Egy tepsit vajjal kikenek, majd beleöntöm a palacsinta tésztát.
Az almákat cikkekre vágom (ha nincs alma szeletelőtök, akkor simán késsel), megpucolom és a vastag cikkeket 3 felé vágom. Szépen kirakom vele a palacsinta tészta tetejét.
A porcukrot és a fahéjat összekeverem, bőségesen megszórom vele az almák tetejét.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha kell még sütöm.
Szeletekre vágva, magában kínálom. Persze akár vanília sodóval vagy tejszínhabbal is kínálható.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?