Ez is Valentin napra készült, de bármikor, bármilyen alkalomra, egy sima gyors esti vacsorának is megteszi. Következőleg már tudom, hogy fel fogom egy kicsit turbózni, de erről majd később 🙂
Nagyon egyszerűen elkészíthető, köretnek bármi jó hozzá. Mi ketten ettük meg, de elég egy 4 fős családnak is, mert 2-2 egész csirkemáj személyenként bőven elég 🙂
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 10 db egész csirkemáj
- 10 szelet bacon
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (fekete és fehér)
- ízlés szerint majoránna
- kevés olaj
Elkészítés:
A megtisztított májat a fűszerekkel beszórom és jól összekeverem, hogy mindenhol befedje. Egy szelet bacont szépen kiterítek, ráteszem a májat, és betekerem. Egy fogpiszkálóval átszúrom, hogy ne omoljon le róla, majd egy jénai sütőtálba szépen sorban beteszem. Mikor az összes májjal készen vagyok, akkor meglocsolom egy kevés olajjal (akár vizet is lehet aláönteni), lefedem alufóliával és előmelegített sütőben sütöm kb. 20 percig. Majd az alufóliát leveszem róla és egy kicsit még pirítom. Tört burgonyával kínálom.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai
gionetta
No ebből bármikor kilószámra tudunk enni! :-)) Nagyon jól néz ki Nálad is! Én még szoktam egy-egy zsályalevelet beletekerni a máj közepébe. Azzal nagyon pikáns lesz! :-))