Vasárnapi ebédre kitaláltam egy finomságot, ami nagyon finomra sikerült. Olyannyira, hogy el is fogyott azon nyomban 🙂 Néztem többféle receptet, ki így-ki úgy készíti, ki ezt-ki azt tesz bele. Én most kipróbáltam egy magam által alkotott variációt, és bátran ajánlom. Következőleg dupla adag lesz belőle, na meg persze tovább fogom fejleszteni is.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell bőr nélkül
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1/5 l főzőtejszín
- kevés olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fehér bors
- 1 ek. liszt
- kevés tej
- 25 dkg tészta (tetszőleges)
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágom. A vöröshagymát apróra vágom, majd kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a csíkokra vágott, megmosott csirkemellet, és fehéredésig pirítom. Majd fűszerezem ízlés szerint (lehet a végén is még fűszerezni, ha szükséges) és fedő alatt készre párolom, saját levében.
Közben a tetszőlesen kiválasztott tésztát sós, forrásban levő vízben kifőzöm.
Mikor a hús puha, hozzáöntöm a tejszínt, fölforralom.
Egy evőkanál lisztet kevés tejjel (csak annyi tejjel, amivel szép simára tudom keverni) csomómentesen elkeverek, hozzáadok a forró tejszínből is, a hőkiegyenlítés miatt, majd besűrítem vele. Ha túl sűrűre sikerül, akkor tejjel nyugodtan lehet hígítani rajta. Összeforralom, megkóstolom, ha szükséges még után fűszerezem.
Egy adag tésztát tányérra halmozok, majd két-három szedőkanálnyi tejszínes csirkemellet szedek a tetejére, megszórom reszelt sajttal és tálalom.
Jó étvágyat!