Egy gyors, finom pörkölt receptet hoztam mára. Én személy szerint imádom, sok-sok tésztával és egy kis csalamádéval 🙂 Remélem nektek is tetszeni fog a recept és elkészítitek.
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 5 egész csirkecomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. lecsóalap
  • ízlés szerint bors (fehér és fekete)
  • ízlés szerint só
  • 2 púpozott teáskanál pirospaprika
  • kevés olaj

Elkészítés:

A hagymákat megpucolom. A vöröshagymát apró kockákra vágom és az olajon üvegesre pirítom. A fokhagymát apróra vágom vagy fokhagymanyomón áttöröm és hozzáadom a vöröshagymához. Kicsit megpirítom, majd hozzáadom a lecsóalapot, és 5-6 percig párolom. Fűszerezem a sóval és a borssal. Beleteszem az egyben hagyott, de jól megmosott csirkecombokat és minden oldalát megpirítok. Mikor egy kevés levet engedett beleteszem a pirospaprikát, felöntöm annyi vízzel, ami ellepi és készre főzöm.
Tésztával tálalom.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?