Egy gyors, finom pörkölt receptet hoztam mára. Én személy szerint imádom, sok-sok tésztával és egy kis csalamádéval 🙂 Remélem nektek is tetszeni fog a recept és elkészítitek.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
- 5 egész csirkecomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek. lecsóalap
- ízlés szerint bors (fehér és fekete)
- ízlés szerint só
- 2 púpozott teáskanál pirospaprika
- kevés olaj
Elkészítés:
A hagymákat megpucolom. A vöröshagymát apró kockákra vágom és az olajon üvegesre pirítom. A fokhagymát apróra vágom vagy fokhagymanyomón áttöröm és hozzáadom a vöröshagymához. Kicsit megpirítom, majd hozzáadom a lecsóalapot, és 5-6 percig párolom. Fűszerezem a sóval és a borssal. Beleteszem az egyben hagyott, de jól megmosott csirkecombokat és minden oldalát megpirítok. Mikor egy kevés levet engedett beleteszem a pirospaprikát, felöntöm annyi vízzel, ami ellepi és készre főzöm.
Tésztával tálalom.
Jó étvágyat!