Egy laktató egytálétel. 1 óra alatt készen van, így bármikor elkészíthető. Ehető savanyúsággal, kenyérrel vagy magában is. Nálunk nagy kedvenc, mert isteni íze van és jól is lakunk vele. Vacsorára szoktam készíteni, mikor hazaérek a munkából. Igaz 17:15-re vagyok otthon, de egy óra múlva már ehetünk is. Na azért nem a legjobb kalória szempontjából, de néha megengedhető 🙂
Íme a receptem:

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg tarhonya
  • 1 kg burgonya
  • 2-3 kiskanál pirospaprika
  • 2 leveskocka
  • 2 pár virsli
  • kevés olaj

Elkészítés:

A burgonyát megpucolom és kockákra vágom, jól megmosom. A hagymát is megpucolom és apróra vágom. Kevés olajat hevítek, beleteszem a hagymát és a tarhonyát, majd addig pirítom, míg a tarhonya szépen megpirul. Kevergessük, mert különben a hagyma megég. Beleteszem a burgonyát, összekeverem, félrehúzom a tűzről. Hozzáadom a pirospaprikát, ezzel is összekeverem, majd felöntöm bő mennyiségű vízzel. Felforralom, hozzáadom a leveskockát, majd fedő alatt főzöm, míg majdnem megpuhul. Ha szükséges a vizet főzés közben pótolom. Közben a virslit karikára vágom. Mikor majdnem megfőlt a burgonya és a tarhonya, beleteszem a virslit. Készre főzöm, tehát addig míg az összes lét felszívja a tarhonya.
Savanyúsággal kínálom.

Jó étvágyat!

Virslis tarhonya burgonyával 1Virslis tarhonya burgonyával 2Virslis tarhonya burgonyával 3

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?