Régóta gondolkodtam, hogy milyen lehet a palacsinta így. Viszont az egyik ismerősöm Marcsi, akinek szintén van blogja, megadta az utolsó lökést, hogy kipróbáljam. Volt otthon többféle pudingporom, kétfélét fel is használtam belőle, így készült cseresznye és kókuszos pudingos is. Nagyon finom lett magában is ettük, de úgy gondoltam egy kis mazsolás túróval még jobb lesz. Így is lett, mind elfogyott, még a kutyusunk is kapott belőle, mert ugyebár ő is családtag.
Íme a receptem:
Hozzávalók:
Cseresznye pudingos palacsinta:
- 2 bögre liszt
- 2,5 bögre tej
- 1 csipet só
- 4 teáskanál cukor
- 2 cs. cseresznye ízű pudingpor (sajnos külföldről szerezhető be)
- 1 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- kevés olaj a sütéshez
Kókusz pudingos palacsinta:
- 2 bögre liszt
- 2,5 bögre tej
- 1 csipet só
- 4 teáskanál cukor
- 2 cs. kókusz ízű pudingpor (ez is csak külföldön kapható)
- 1 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- kevés olaj a sütéshez
Töltelék:
- 1/2 kg túró
- 1 cs. mazsola
- 5 ek. cukor (ízlés szerint változtatható)
Elkészítés:
A palacsintákat kikeverem. A lisztet beleöntöm egy tálba. Hozzáadom a cukrot, sót, sütőport és a pudingport. Egyikhez a cseresznyéset, másikhoz a kókuszosat. Természetesen a pudingpor változtatható, ízlés kérdése. Összekeverem, majd a közepébe egy lyukat képezek, ide ütöm a tojást. Kézi habverővel elkezdem keverni, majd apránként hozzáadom a tejet. Csomómentesen kikeverem, ha szükséges még öntök hozzá tejet, hogy a kívánt sűrűségű tésztát kapjam.
A palacsinta sütőbe 1 ek. olajat teszek Felforrósítom, majd egy nagy merőkanál tésztát teszek bele. Vastag palacsintákat sütök, nekem kb. 10-10 palacsinta lett a tésztákból.
A túrót a cukorral és a mazsolával összekeverem, majd hagyom állni 30 percet. Ez alatt a cukor megolvad a túróban, és krémszerű lesz. A palacsintákat megtöltöm, de nem a szokott módon. 1-1 evőkanál túrót teszek a palacsintára (a felső részre két kis halomban) majd ráhajtom a másik felét. Ezután még egyszer félbehajtom, így lesz belőle háromszög. Minden palacsintát (cseresznyéset és kókuszosat) megtöltök.
Vaníliás porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat!