Aut_szerel_m_hely_tortaMaradt még a húsvétkor begyúrt fondant-ból így gondoltam felhasználom. Addig-addig gondolkodtam, hogy úgy döntöttem, készítek egy egyszerű, nem költséges, gyors meglepetés tortát az Én drága Párocskámnak. Mivel Ő autószerelőmester, gondoltam meglepem egy ilyen tortával. Elég kezdetlegesre sikerült, de lévén, hogy ez az első ilyen fajta tortám, nem gond. Persze a legfontosabb, hogy tetszett neki 🙂 Nekem ennél több nem is kell. Viszont a fondant-nál most látszik így megfestve, hogy a cukrot a kávédarálóm (Én azzal készítek porcukrot) nem darálta elég finomra. Így mostantól, ha fondant készítek, akkor venni fogok porcukrot, hogy ezt a bajt kiküszöböljem. Még akkor is jobban megéri, mint a bolti.
Íme a recept:

Autószerelő műhely torta3

Hozzávalók:

  • 1 piskóta torta
  • 3-4 ek. baracklekvár
  • fondant
  • 1 autó (nekem most műanyag, de lehet készíteni fondant-ból is)
  • kevés fekete ételfesték (gél állagú)

Elkészítés:

A  piskótát készítjük el először. A Tojásmentes kakaós piskótát sütöttem meg. A hozzávalókat összekeverjük a leírásnak megfelelően. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és belisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. Párszor a konyhapultra ejtjük, hogy a légbuborékok feljöjjenek. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Majd teljesen kihűtjük.
Kettévágjuk és a baracklekvárral megkenjük. Rátesszük a torta tetejét, majd egy kis “szerelőaknát” vágunk ki belőle. A tetejét is lekenjük lekvárral, hogy a fondant jobban tapadjon rá.
A fondant-ból étkezési keményítővel meghintett felületen kinyújtunk egy akkorra darabot, amivel a torta tetejét bevonjuk. Legegyszerűbb, ha a tortaformánk alját használjuk, azt vágjuk körbe. Így biztosan akkorra lesz a kör, amekkorára szükségünk van.
A szerelőaknánál kivágjuk a fondant, majd kibéleljük azt is. A fondant egy részét fekete festékkel befestjük, használjuk gumikesztyűt. Majd különböző szerszámokat készítünk belőlük.
Nálam látható 1 feszítővas, 1 kalapács, 1 csavarkulcs kétféle véggel, 4 csavar, és 4 kerék. Az aknába készítettem egy “motorolajjal” teli teknőt, mivel, hogy éppen olajcsere folyik 🙂 Autót most nem készítettem, mert nem volt elegendő fondant-om hozzá, ezért megtakarítottam egy modell autót, és azt tettem az aknára.

Jó étvágyat!

Autószerelő műhely torta2Autószerelő műhely torta 1Autószerelő műhely torta 2Autószerelő műhely torta 3Autószerelő műhely torta 4

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?