Régóta szemeztem már ezzel a desszerttel. Sosem ettem még, nálunk Nagymamám nem készítette ezt nekünk, viszont sok-sok más finomságot igen 🙂 De most elkészítettem magunknak Én. Jelentem nagyon finom, natúr készítettem, de lehet gyümölcsöt is bele tenni, sütés előtt. Egy kis málna lekvárral kínáltam, de megettem magában is egy szeletet. A recept megint csak Bettitől, a Nassoló Naplopó blog írójától származik, immár sokadjára 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 17 dkg liszt
- 1/2 l tej
- 2 tojás
- 2 dkg vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
- lekvár a kínáláshoz
Elkészítés:
A cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot egy tálba tesszük és összekeverjük. Közepébe lyukat készítünk, bele ütjük a tojásokat, elkezdjük kézi habverővel keverni. A tejet apránként hozzáöntjük, és csomómentesre keverjük. Egy piteformát vagy tepsit vajjal kikenünk, ebbe öntjük a tésztát. A tészta nagyon híg, nem kell megijedni. Előmelegített sütőbe tesszük, 10 percig nagy lángon, majd kb. 40 percig vagy tűpróbáig kis lángon sütjük. Sülés közben megemelkedik, de utána visszamegy, ettől nem kell megijedni, ez nem hiba 🙂
Ha tudunk hőfokot állítani a sütőben, akkor 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 180 fokra mérsékelt sütőben még 40 percig sütjük.
Lekvárral kínáljuk, vagy gyümölccsel, esetleg bele sütött gyümölccsel.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai