Igaz, hogy most nincs fagyizáshoz való idő, de ezt a fagyit bármikor meg tudnám enni. Főleg, hogy az egyik kedvenc gyümölcsömből készült, az EPERből. Bármilyen formában megeszem, főleg magában, de most fagyi készült belőle. Lesz majd idén belőle más is (dzsem vagy lekvár, és meg a fagyóba is télire), de erről majd később, mikor olcsóbb lesz 🙂 Most is az alap gyümölcsfagyi receptemet használtam, mint a szeder és sárgadinnye fagyinál is. Isteni finom.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1/2 kg eper
- kb. 10-15 dkg eper (elhagyható)
- 1 citrom leve
- 1 tojásfehérje (1 kk. cukor)
- 2 dl habtejszín (1 kk. cukor)
Elkészítés:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. Majd a botmixerrel vagy villával összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét. Ha elég édes az eper, nem kell bele cukor, vagy kevesebb is elég. Összekeverjük, majd letakarva 1 órát állni hagyjuk.
A tojásfehérjét 1 kiskanál cukorral habbá verjük, ugyan így teszünk a habtejszínnel is. A kétféle habot az eperpüréhez keverjük, majd tiszta műanyag dobozba öntjük, és lefagyasztjuk. 30 percenként átkeverjük, legalább 4-szer – 5-ször. Utána hagyjuk teljesen megfagyni.
Fogyasztás előtt érdemes 30 perc előbb kivenni, és a hűtőben olvadni hagyni.
Tölcsérben, vagy tányérra szedve friss eperrel tálalva kínáljuk.
Jó étvágyat!