Egy nagyon finom köret, mellyel egyszerűen feldobhatjuk a már unott burgonyapürét. Igazság szerint nem csak kelbimbót, hanem akár más zöldséget is beletehetünk, mint pl. sárgarépa, karalábé, karfiol. Most ezt kipróbáltam, de fog jönni majd az imádott karfiol és karalábé verzió is, na meg megkóstolom sárgarépával is. Mindent szép sorjában 🙂 De most itt a kelbimbósnak van helye, rántott hús mellé kínáltam, de megállja a helyét a sült hús mellett is. Akár, ha vendégeket várunk, többféle variációval is kínálhatjuk őket, hogy mindenki kedve szerint választhasson, esetleg mindegyikből egy-egy kanállal szedjen 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- ízlés szerint kelbimbó (nekem 16 db volt)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors (fekete és fehér)
- 1-2 ek. joghurtos Delma (másfajta is jó)
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. Ugyanígy járunk el a kelbimbóval is, bár együtt is főzhetjük akár. Csak akkor a kelbimbót ki kell szedni előbb, mert gyorsabban megfől. Ezután összetörjük, hozzákeverjük a Delmát, majd ízesítjük sóval, borssal. Megkóstoljuk.
Rántott húsok, sült húsok mellé kínáljuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai
Zsuzska
Én medvehagymával és brokkolival próbáltam már, de a kelbimbót is nagyon szeretem, ezt is ki fogom!!! 🙂