Egybesült húsok esetében a sütési idő a megsütendő darab nagyságától függ. Mérjük le a húst, és számítsuk ki a szükséges sütési időt az alábbi táblázat segítségével. Az ideális hőfok 180 °C, bár egyes receptek ettől kissé eltérhetnek.
Marha és bárány
- Véres: 500 g-onként 20 perc + 20 perc
- Közepesen átsütve: 500 g-onként 25 perc + 20 perc
- Jól átsütve: 500 g-onként 30 perc + 20 perc
Borjú
- Jól átsütve: 500 g-onként 30 perc + 20 perc
Sertés
- Közepesen átsütve: 500 g-onként 30 perc + 20 perc
- Jól átsütve: 500 g-onként 35 perc + 20 perc
Csirke
- Teljesen megsütve: 500 g-onként 20 perc + 20 perc
Forrás: A takarékos család szakácskönyve.
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai