Egybensült hús
Húsok sütési ideje

 
Egybesült húsok esetében a sütési idő a megsütendő darab nagyságától függ. Mérjük le a húst, és számítsuk ki a szükséges sütési időt az alábbi táblázat segítségével. Az ideális hőfok 180 °C, bár egyes receptek ettől kissé eltérhetnek.
 
Marha és bárány
  • Véres: 500 g-onként 20 perc + 20 perc
  • Közepesen átsütve: 500 g-onként 25 perc + 20 perc
  • Jól átsütve: 500 g-onként 30 perc + 20 perc
Borjú
  • Jól átsütve: 500 g-onként 30 perc + 20 perc
Sertés
  • Közepesen átsütve: 500 g-onként 30 perc + 20 perc
  • Jól átsütve: 500 g-onként 35 perc + 20 perc
Csirke
  • Teljesen megsütve: 500 g-onként 20 perc + 20 perc

 

 Forrás: A takarékos család szakácskönyve.
 

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?