Már hétvégén is jó idő volt, és remélhetőleg megérkezik a nyár. Így igazán időszerűvé válik közzétennem ezt a finom, hideg meggylevest. Elkészítése nem bonyolult, nem sokban különbözik a Gyümölcslevestől. Hátránya, hogy főzni kell, tehát meg kell várni, hogy kihűljön. De akár melegen is fogyasztható, mikor kint hideg van.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 2 ü. meggybefőtt
- ízlés szerint víz
- ízlés szerint cukor
- 1 csipet só
- 1-2 dl citromlé (ez is ízlés szerint)
- 5 szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 1 ek. liszt
- kevés tej
Elkészítés:
A meggyet leszűrjük, a levét egy fazékba tesszük.Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, sót, cukrot, citromlevet és annyi vizet, amennyi levest szeretnénk (persze a vízzel azért óvatosan, hogy az ízek harmonizáljanak). Felforraljuk, majd beletesszük a meggyet. Egyet forralunk rajta, közben pedig elkészítjük a habarást.
A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a leves levéből adunk hozzá egy keveset, hőkiegyenlítünk. A levest félrehúzzuk a tűzről, majd folyamatos keverés mellett, hozzáöntjük a habarást. Összeforraljuk, megkóstoljuk, hogy elég édes-e, majd teljesen kihűtjük.
Tálalásnál egy kevés tejjel díszítjük a tetejét.
Jó étvágyat!