Hoztam egy újabb palacsinta variációt. Nem sokban különbözik az eddigi palacsinta recepttől, de mégis lényeges a változás. Biztos rájöttetek már, hiszen a nevében is benne van ásványvízzel készül, nincs benne tej. Ezért eheti aki tejérzékeny, de a legfőbb ok amiért készítettem, hogy nem volt otthon tej, mikor pedig palacsintát kívántam 🙂 
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • kb. 1 l ásványvíz
  • 2-3 teáskanál cukor
  • csipetnyi só
  • 1 tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A lisztet a cukorral, sóval összekeverem. A liszt közepébe mélyedést csinálok, ide ütöm a tojást. Kézi habverővel óvatosan elkezdem keverni a tojást a liszttel, fokozatosan adagolom hozzá a ásványvizet. Nem túl híg tésztát kell kapnom. Le szoktam ellenőrizni, hogy jó-e már.
A palacsintasütőbe 1 ek. olajat teszek, majd felhevítem. Egy szedőkanál segítségével a felforrósított olajba teszek a tésztából, közben mozgatom körkörösen a palacsintasütőt, hogy mindenhol fedje a tészta. Visszateszem a tűzre, és megsütöm először az első oldalát, majd megfordítom és megsütöm a másik oldalát is. Ha ez után úgy látom, hogy sűrű a tészta, akkor még öntök hozzá ásványvizet. És kisütöm az összes palacsintát.
Készült szilvalekváros és kakaós palacsinta, de bármivel megtölthető. Egyet megettem nutellával töltve 🙂

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?