Hoztam egy újabb palacsinta variációt. Nem sokban különbözik az eddigi palacsinta recepttől, de mégis lényeges a változás. Biztos rájöttetek már, hiszen a nevében is benne van ásványvízzel készül, nincs benne tej. Ezért eheti aki tejérzékeny, de a legfőbb ok amiért készítettem, hogy nem volt otthon tej, mikor pedig palacsintát kívántam 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- kb. 1 l ásványvíz
- 2-3 teáskanál cukor
- csipetnyi só
- 1 tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet a cukorral, sóval összekeverem. A liszt közepébe mélyedést csinálok, ide ütöm a tojást. Kézi habverővel óvatosan elkezdem keverni a tojást a liszttel, fokozatosan adagolom hozzá a ásványvizet. Nem túl híg tésztát kell kapnom. Le szoktam ellenőrizni, hogy jó-e már.
A palacsintasütőbe 1 ek. olajat teszek, majd felhevítem. Egy szedőkanál segítségével a felforrósított olajba teszek a tésztából, közben mozgatom körkörösen a palacsintasütőt, hogy mindenhol fedje a tészta. Visszateszem a tűzre, és megsütöm először az első oldalát, majd megfordítom és megsütöm a másik oldalát is. Ha ez után úgy látom, hogy sűrű a tészta, akkor még öntök hozzá ásványvizet. És kisütöm az összes palacsintát.
Készült szilvalekváros és kakaós palacsinta, de bármivel megtölthető. Egyet megettem nutellával töltve 🙂
Jó étvágyat!