Idén is tettem el meggyet befőttként, és a fagyasztóba is. De gondoltam egyet, és készítettem belőle lekvárt is. Nagyon finom lett, legalábbis melegen az volt 🙂 Itt is teszteltem, ez a 2. lekvár, amit a Haas Natural termékével készítettem.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1,5 kg meggy
- 20 dkg cukor
- 1 cs. Haas Quittin 4:1 Zselésítő befőzőszer
Elkészítés:
A meggyet mossuk meg, majd magozzuk ki. Botmixerrel pürésítsük. Teljesen simára, most ne legyenek benne darabok. Adjuk hozzá a befőzőszert, keverjük el teljesen. Tegyük fel forrni nagy lángon, állandó keverés mellet. Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, és mérsékelt lángnál főzzük még 5 percig. Ezután távolítsuk el a keletkezett habot, majd teljesen tiszta üvegbe szedjük. Tetejére fóliát teszünk, majd egy kupakkal lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Finom téli csemege!
Jó étvágyat!