Az eper szezon már elmúlt, bár még talán lehet egy-két helyen epret kapni. Sajnos csak most értem el idáig, hogy feltöltsem a receptet. Életemben először főztem lekvárt, de azonnal tesztelésbe is fogtam, méghozzá a Haas Natural termékivel kapcsolatban. Történt ugyanis, hogy nyertem egy nagy csomagot a NoSaltyn, ami tele volt Haas termékekkel. Ezért próbáltam most ki a lekvárkészítést így. Lesz még tesztelés, ez az első, de isteni finom lett melegen, majd persze megkóstolom milyen lesz kihűlve, kicsit állva, mert ugyebár télire lett eltéve, ha addig megmarad 🙂
Íme a recept:

Hozzávalók:

Elkészítés:

Először is az epret megmossuk, majd kicsumázzuk, és botmixerrel pürésítjük, de maradjanak benne eperdarabok. Ezután belekeverjük a befőzőszert, jól elkeverjük, majd nagy lángon, folyamatos keverés mellett felforraljuk. Hozzáöntjük a cukrot, és további 5 percig főzzük, a lángot kicsit visszavéve. Ha kész, a keletkezett habot leszedjük, majd a jól elmosott, tiszta üvegekbe szedjük. Egy fóliát helyezünk a tetejére, majd rácsavarjuk a tetejét. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Télen, milyen finom lesz friss kenyérre kenve, vagy valamilyen édességben, hmmm….

Jó étvágyat!

  

Vélemény, hozzászólás?