Nyár van, már javában nyár van 🙂 A nyár egyik slágere a lángos, a másik a főtt kukorica. Én is ráéheztem, mikor nyaralni voltunk, de nagyon drágáért adtak egy cső főtt kukoricát, így inkább itthon vettem és megfőztem magam. Mondanom sem kell, rögtön ettem is belőle, isteni finom volt.

Hozzávalók:

  • csemege kukorica (tetszés szerinti mennyiség)
  • víz a főzéshez

Elkészítés:

A  kukoricáról a külső leveleket eltávolítjuk, kidobjuk, mert ezek koszosak. A belső leveleket szépen leszedjük és a felével egy fazék alját kibéleljük. A kukorica csöveket beletesszük, befedjük a maradék héjjal. Felengedjük annyi vízzel ami ellepi (közben érdemes lenyomni a kukoricát, mert a héja feljön a víz tetejére). Feltesszük főlni, fedő alatt puhára főzzük.
A főzési időt mindenki maga határozza meg, mert függ a kukorica minőségétől (öregségétől). Én hosszú ideig főzöm, de olvastam, hogy elég rövid idő is. A lényeg, hogy ha villával megszúrjuk a kukoricát, puha legyen. Melegen, hidegen sóval meghintve egyaránt finom. A saját főzővizében tároljuk 1-2 napig, így nem szárad ki. Ennyi idő alatt el is kell, hogy fogyjon, mert sokáig nem jó ha áll, megromlik, na meg veszít az ízéből.

Jó étvágyat!

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?