Pénteken nehezen, de kitaláltam mi legyen a menü. Frankfurti levest főztem, és igaz, hogy Krumplis tésztát terveztem mellé, de nem volt otthon hozzá való tésztám, így született meg ez a finomság. Készítettem már Borsópörköltet, de az nem nagyon jött be a Páromnak, így kicsit felturbóztam. Igazán finom lett, sőt kevésnek bizonyult 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 ü. gomba
- 2 marék zöldborsó
- 6 tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors (fehér és fekete)
- ízlés szerint őrölt pirospaprika
- 1 pörköltkocka
- 1 kis pohár tejföl
- 1 cs. tészta (tetszőleges pörkölt tészta)
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és 4 felé vágjuk. A hagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a gombát és még egy keveset kevergetve pirítunk rajta. Beletesszük a zöldborsót is (fagyasztott is jó, rögtön mehet bele), keverünk rajta még egy-kettő, majd pirospaprikával színezzük, persze félrehúzzuk a tűzről eközben. Elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, vagy kicsivel többel. És puhára főzzük. Hozzáadjuk a pörköltkockát. Mikor a gomba és a borsó is puha (rövid idő alatt kész van) belekeverjük a tejfölt, de nem csak úgy “hűbelebalázs” módjára. Először a tejfölt egy tányérban elkeverjük, keverünk hozzá a pörköltszaftból, a pörköltet lehúzzuk a tűzről, egy szűrőn keresztül beleöntjük a keveréket, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre és felforraljuk. A főtt tojást hozzákeverjük, forralunk rajta még egyet, megkóstoljuk, ha szükséges fűszerezzük még és kész.
Főtt tésztával és kovászos uborkával kínáljuk.
Jó étvágyat!