Ugye mindenki evett már mákos tésztát, amit Van aki szereti, van aki nem, ez attól függ, ki hogy áll a mákkal. A Párom és Én imádjuk, sűrűn van, de mégis csak most fogom posztolni, mert eddig eszembe sem jutott, hogy fényképezzek a készítése közben. De most igen, úgyhogy itt a recept, mely annyira egyszerű, hogy leírni is “vétek”. 🙂 Na jó ez nem igaz, hiszen lehet, hogy valaki még nem készített soha.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta (széles metélt)
- 10-15 dkg darált mák (ízlés szerint)
- ízlés szerint kristálycukor
Elkészítés:
A tésztát sós, forrásban levő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy tálba tesszük. A darált mákot rászórjuk a tésztára, összekeverjük. Melegen tálaljuk. Kristálycukorral ízlés szerint megszórva.
Vigyázat a fogakon nyomot hagy 🙂
Jó étvágyat!
Anonymous
olajat nem öntesz a tésztára???? :O
Gyáfrás Zsuzsi
Nem szoktam, maximum a vizébe teszek egy keveset, de azt sem mindig. Ha neked úgy biztosabb, akkor tegyél egye keveset, nem lesz tőle rossz.
Gyáfrás Zsuzsi
A saját tésztánál nincs jobb :), de hogy baracklekvárral, hm 🙂
teller-cake
Én saját készítésű tésztával és baracklekvárral szeretem a legjobban! ;-P