Az almás palacsinta tepsiben után jöjjön a körtés változat. Nem sokban különbözik, éppen csak annyiban, hogy kapott még egy kis fűszert a többi mellé. Bármikor elkészíthető, tökéletes hozzá a körtebefőtt is.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 tojás
- 2 bögre tej
- 1/2 bögre ásványvíz
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 teáskanál kristálycukor
- 3 édes körte
- 1 csipet só
- 5 ek. porcukor
- 1 ek. őrölt fahéj
- 1 kk. őrölt szegfűszeg
- kevés vaj
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sót és sütőport egy tálban összekeverjük, majd egy lyukat készítünk a közepében. Ide tesszük a tojást, amit kézi habverővel elkeverünk, majd mikor már elég kemény, apránként hozzáadjuk a tejet. Csomómentesre kikeverjük, hozzáöntjük az ásványvizet, ezzel is elkeverjük és kész.
Egy tepsit vajjal kikenünk, majd beleöntjük a palacsinta tésztát.
Az körtéket megpucoljuk, cikkekre vágjuk, majd vékony kis cikkeket vágunk belőlük. Szépen kirakjuk vele a palacsinta tészta tetejét.
A porcukrot, szegfűszeget és a fahéjat összekeverjük, bőségesen megszórjuk vele az körték tetejét.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kell még sütjük.
Szeletekre vágva kínálom.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai