Ez a 3. szaloncukor, amit készítettem Karácsonyra Ízbolyótól származik. Bár ezt már 2011-ben megtaláltam, mégis csak most készült el, mikor pakolás közben a kezembe akadt a kinyomtatott recept 🙂 Anyósomnak ez ízlett a legjobban, bár azt mondta, hogy a gesztenyét nem érezte rajta, sokkal inkább finom csokisnak érezte 🙂 Én személy szerint érzem a gesztenyét is rajta, de mindenki döntse el saját maga 🙂 A lényeg, hogy nagyon finom.
Íme a recept:
Hozzávalók kb. 25 db-hoz:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 ek. kakaópor (sima, nem a cukrozott)
- 1 ek. sárgabaracklekvár
- 2 ek. méz
- 1 tk. őrölt fahéj
- 20 dkg csokoládé
Elkészítés:
A gesztenyemasszát egy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a csokin kívül az összes hozzávalót és jól összekeverjük. Kézzel szaloncukrokat formálunk belőlük, majd a csokoládét megolvasztjuk, temperáljuk (elhagyható). A kész gesztenye “hurkákat” egy villa segítségével megmártjuk a csokiban, majd sütőpapírra tesszük (Én ezeket sem tettem arra, így az alsó csoki a tálon maradt). A hűtőben dermesztjük, míg a csokoládé teljesen megszilárdul. Ezután becsomagoljuk őket.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai