Kókuszos szaloncukor, mert finom! 🙂 A recept biztos helyről van Praliné Zsuzsitól, a kedvenc kókusz receptje, most már nekem is 🙂 Egyszerű, nagyszerű, könnyű vele dolgozni, biztos a siker. Persze nem csak szaloncukor készülhet belőle, bármibe felhasználható szerintem 🙂
Íme a recept:
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 8 dkg cukor
- 1 rúd vanília magjai
- 250 ml tejszín (habtejszín)
- 20 dkg csokoládé
Elkészítés:
A tejszínt a kikapart vanília magokkal felmelegítjük. hozzáadjuk a cukrot és a kókuszreszeléket, majd alacsony lángon addig főzzük, míg elválik az edény falától. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt formázzuk őket kisebb vagy nagyobb szaloncukorrá, majd tegyük a mélyhűtőbe kevesebb, mint 1 órára. (Én hűtőbe tettem, kb. 2 órára). A csokoládét felolvasztjuk, majd ha szeretnénk temperáljuk (Én nem tettem). Egy villa segítségével megmártjuk a kókuszokat, és sütőpapírra tesszük (itt is megjegyezném, hogy fontos a sütőpapír, mivel arról könnyen lejön, nem marad le az alja. Sajnos Én ezt sem tettem sütőpapírra, így néhol hiányzott az aljáról a csoki, de az íze így is finom volt). Hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen teljesen, majd szépen becsomagoljuk (Én alufóliába csomagoltam).
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai