“Itt a farsang, áll a bál,
keringőzik a kanál,
Csárdást jár a habverő,
bokázik a máktörő.


Dirreg, durrog a mozsár,
táncosra vár a kosár.”

Az interneten több helyen is kering a receptje, ezért nem neveznék meg egyetlen forrást sem, Én egy ismerősömtől hallottam erről a receptről. Nevezik pl. 10 perces fánk, Gyors fánknak is. Én a hipp-hopp fánk nevet adtam neki, mert tényleg csak hipp-hopp és kész is van. Próbáljátok ki, tegnap este édességre vágytam, mivel most a farsang miatt fánk korszakomat élem, így ezt készítettem.
Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. cukor
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • olaj a sütéshez
  • porcukor szóráshoz
  • lekvár (barack és szilva) tálaláshoz

Elkészítés:

A lisztel elkeverjük a sót, cukrot, sütőport. A tojás a közepébe ütjük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurt is. Nokedli sűrűségű tésztát fogunk kapni. Jól elkeverjük. Az olajat felhevítjük, majd egy kiskanállal az olajba szaggattunk a tésztából egy adagot. A kanalat olajozzuk be, ügy könnyebben lejön róla a tészta. Én evőkanállal szaggattam, bár csak a hegyével 🙂 Szép csinos kis egér fánkok lettek. Némelyik tényleg úgy nézett ki, mint egy egér. 🙂
FIGYELEM: a fánkok sülés közben maguktól megfordulnak.
Szép pirosra sütjük őket, majd egy szűrőkanállal kiszedjük egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Ha minden kisütöttük, porcukorral megszórjuk és lekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat!

Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.

Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai

Vélemény, hozzászólás?