A Valentin napi főfogás sült burgonyával csirkemell őzgerincben sütve volt. A recept több honlapon is fent van, és személy szerint Ildikótól, az Ami a konyhámból kikerül weboldal tulajdonostól kölcsönöztem 🙂 Nagyon egyszerű és nagyon finom. Kettőnknek elég volt bőven, még másnapra is maradt egy kis adag belőle. Ez a mennyiség 1 őzgerincformához van, tehát ha többet szeretnék duplázzuk.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 20 dkg baconszelet (10 szelet)
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 4 ek. tejföl
- 3 ek. liszt
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük és állni hagyjuk, míg elkészítjük az öntetet hozzá. 3 evőkanál tejfölt, tojást, ízlés szerint sót, borsot kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, ezzel is elkeverjük. A felaprított petrezselymet és 10 dkg reszelt sajtot is belekeverjük. A húst belekeverjük, félretesszük, és előkészítjük az őzgerincet. Vajjal kikenjük, zsemlemorzsával behintjük, majd a bacon csíkokkal kibéleljük, de 2 darabot meghagyunk belőle a tetejére. A csíkok lógjanak túl a formán. Ebbe öntjük a húst, majd a lelógó bacont ráhajtjuk, a megmaradt 2 csíkkal befedjük a kimaradt részt. A meghagyott 1 evőkanál tejföllel lekenjük, a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon, 40 perc alatt készre sütjük. Érdemes tepsit tenni alá, mert sülés közben kisül egy kevés belőle.
Ha kész, sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és visszatoljuk a sütőbe még 10 perce, hogy a bacon megpiruljon. Sült burgonyával vagy salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszik amit látsz, és szeretnél még több mindenről értesülni (pl. éppen mit készítek a konyhámban), gyere a facebook oldalamra.
Facebookon itt találtok: Zsuzsi finomságai